Test je eigen grond

grond-testen-stap-3-en-4

 

In het artikel van vorige week introduceerde ik de nieuwe exclusieve training die ik heb ontwikkeld om idealisten zoals jij te begeleiden met het realiseren van een prachtig natuurparadijs.

 

Een ecologisch systeem waarin de natuur ruimte krijgt om te floreren en waarin je samenwerkt met de natuur, zodat er een verbinding tussen jou en de natuur ontstaat en je in je eigen behoefte kunt voorzien.

 

In dit artikel behandel ik stap 3 en 4.

 

Stap 3

Nadat je het stuk grond hebt geïnventariseerd, is het tijd om de grond te testen. Deze test bestaat uit 3 onderdelen.

 

  1. Het bepalen van de drainage.
  2. Het bepalen van het soort grond.
  3. Het bepalen van de kwaliteit van de grond.

 

 

In onderstaande video behandel ik deze 3 onderdelen.

 

 

Stap 4

Het maken van een zonnekaart. Met deze kaart bepaal je 3 belangrijke zones in je gebied.

 

 

Zone 1: De zonnige zones, waar de zon meer dan 6 uur per dag schijnt en dus planten kunnen gedijen die houden van volle zon en geen schaduw tolereren.

Zone 2: De half-schaduw zones, waar de zon tussen 3 en 6 uur per dag schijnt en dus planten kunnen gedijen die graag in de halfschaduw of in gefilterd licht staan.

Zone 3: De schaduw zones, waar de zon minder dan 3 uur per dag schijnt en dus planten kunnen gedijen die graag in de schaduw staan.

 

 

Je maakt deze zonnekaart in juni (op het noordelijk halfrond) op een zonnige dag. Je neemt een kopie van je plattegrond op schaal en noteert een aantal keer per dag waar er schaduw of zon is.

 

Je kiest voor de schaduw methode als je vooral veel zon in je gebied krijgt. Je kiest voor de zon methode als je gebied een groot deel van de dag in de schaduw ligt.

 

 

In de nieuwe exclusieve training leer je alles om succesvol je eigen Hof van Eden te creëren.

Interesse? Klik hier voor meer informatie over deze exclusieve training.

 

Welke uitdagingen kom jij tegen tijdens het onderhouden van jouw natuurparadijs? Laat het me weten in het reactieveld hieronder en ik geef je een oplossing die kansen creëert voor de natuur.

Deel dit artikel en volg mijn blog
Volg mijn blog
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn