Welke roos is dit? – deel 3

Rozen limonade blog

 

In dit artikel laat ik je de Rimpelroos zien. Dit is mijn lievelingsroos, omdat de bottels smakelijk zijn en de bloemen heerlijk geuren. Het is een makkelijke struik die in de volle grond en bij de juiste omstandigheden hele stukken kan bezetten door de worteluitlopers.

 

De Rimpelroos is makkelijk te onderscheiden van de andere rozen door de glanzende en gerimpelde bladeren. Daarvan komt ook de naam Rimpelroos. Het blad is wat dikker dan de andere botanische rozen, waardoor de nerven voor een rimpelig uiterlijk zorgen.

 

 

Dit zijn de belangrijkste verschillen met de Hondsroos.

 

20180810-kruiden-oogsten-in-aug-41. De bloemen zijn groter en knalroze van kleur, maar een enkele keer zie je ook witte bloemen.

2. Staat vaker in plantsoenen.

3. Het blad heeft een gerimpeld uiterlijk.

4. De stengels en takken zijn bezet met veel rechte stekels die verschillende lengtes hebben.

5. De bottels zijn breder en groter en bevatten meer vruchtvlees.

 

 

In onderstaande video laat ik je de rimpelroos zien.

 

 

 

Ik eet altijd de bottels van de Rimpelroos uit het vuistje en spuug naderhand de pitten uit. Smaakt heerlijk zoet naar rozenbotteljam.

Er wordt echter wel geadviseerd om eerst de pitten eruit te scheppen. De haren die bij de pitten zitten kunnen namelijk je mond, maag en darmen irriteren.

 

 

Van de bloemen maak ik altijd een heerlijke verfrissende limonade. Helaas bevat deze limonade wel rietsuiker, maar wellicht kan je het zoeten met blaadjes stevia. De houdbaarheid is dan wel veel korter.

 

In onderstaande video laat ik je zien hoe ik van de bloemen deze limonade maak.

 

 

 

Wat is jouw lievelingsroos? Laat het me weten in het reactieveld hieronder.

Deel dit artikel en volg mijn blog
Volg mijn blog
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn