Planten tegen muggensteken

20180713mug

 

Als ik ‘s nachts het licht uit doe, dan word ik verwelkomd door Mevrouw Mug. Hoe weet ik zo zeker dat het een mevrouw is? Het zijn alleen de vrouwtjes die kunnen steken en bloed verzamelen. Ze is namelijk moeder geworden en voedt haar kindertjes met jouw bloed. Schattig toch?

 

Niet echt zo schattig. Ze neemt je bloed, maar ze geeft je er ook iets voor terug. Hierdoor jeukt een ‘muggenbeet’.

Ik heb wel eens gefascineerd gekeken naar een mug die mijn huid doorboorde en mijn bloed dronk. Dat deed ontzettend veel pijn. Alsof er passief naar kijken veel meer pijn doet dan ongemerkt geprikt worden.

 

 

Ik gebruik altijd zelfgemaakte hydrolaat van Lavendel tegen de jeuk van muggensteken. Dat werkt bij mij wonderlijk. Ook gebruik ik het om muggen op een afstand te houden, maar het werkt maar een paar uur. Genoeg om in de tuin te kunnen zitten of om in slaap te vallen.

 

 

Nu blijken ook andere planten niet alleen te helpen bij jeuk, maar ook muggen effectief op een afstand te houden. Zodat je dus in eerste instantie niet wordt geprikt. Dan hoef je ook van die arme babylarfjes geen weeskinderen te maken.

 

In een onderzoek heeft een student aan een Duitse universiteit de etherische oliën van een aantal planten getest op de effectiviteit bij het op afstand houden van muggen. Rozenhout bleek 89% effectief te zijn, maar het effect duurde maar 10 minuten. Planten die uit de test als beste naar voren zijn gekomen: etherische olie van Bergpeper (Litsea cubeba), Tea Tree (Melaleuca alternifolia), Maarts Viooltje (Viola odorata) en Kattenkruid (Nepeta cataria).

Etherische olie van Kattenkruid blijkt 84% effectief te zijn gedurende de eerste 17 minuten in een oplossing met alcohol.

 

20180713nepetaEen andere bron vermeldt dat wanneer je etherische olie van Kattenkruid verdund in plantaardige olie en dat op je huid smeert dat het de muggen 7 uur weg houdt. Het blijkt wel dat de effectiviteit afneemt als je deze olie niet goed afgesloten bewaart. Deze effectiviteit wordt alleen behaald als je een minimale oplossing maakt van 7% etherische olie van Kattenkruid. Voor 50 ml. ‘muggenolie’ heb je dus 3,5 ml. etherische olie van Kattenkruid nodig!

 

Dus als je dit jaar op vakantie gaat naar een land waar malaria muggen wel je bloed kunnen drinken, neem dan 2 flesjes etherische olie van Kattenkruid mee.

 

Etherische olie van Kattenkruid kan je hier direct bestellen >>

 

 

Ik ben geïnspireerd om zelf een hydrolaat te maken van Kattenkruid en eens te testen hoe goed dat muggen op een afstand houdt. Ik houd je op de hoogte.

 

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met etherische olie van Kattenkruid bij het op afstand houden van muggen. Schrijf jouw ervaringen in het reactieveld hieronder.

Deel dit artikel en volg mijn blog
Volg mijn blog
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn