Koekiemonster

koekies

 

Op mijn tocht naar een 100% plantaardig leven kom ik zo af en toe moeilijk te overwinnen hindernissen tegen.

 

Neem nu koekjes. Ik ben dol op koekjes en chocolade, maar ik weet ook dat mijn lichaam het waarschijnlijk niet echt nodig heeft. Maar jeetje wat is het moeilijk om zonder te zitten.

 

Nu is het wel zo dat ik alleen koekjes eet uit de natuurvoedingswinkel. Dan heb ik nog een beetje het idee dat ik gezond bezig ben. Natuurlijk houd ik mezelf voor de gek, want rietsuiker, tarwestroop, palmsuiker, kokosbloesemsuiker, honing e.d. is voor je lichaam natuurlijk gewoon suiker.

 

 

Ik ben eens op onderzoek uit gegaan, waarom ik toch zo’n koekiemonster ben.

 

Nu blijkt dus dat de mens in het algemeen een voorkeur heeft voor zoet, omdat voor je lichaam de zoete smaak gelijk staat aan energie. Ook is het zo dat de moedermelk zoet smaakt. Het is voor de meeste van ons dus ook de smaak die we als eerste proefden en gelijk stond met warmte en aandacht.

 

Helaas is deze behoefte aan zoet erg hardnekkig. Als ik een paar dagen geen koekjes of chocolade heb gegeten, dan ga ik juist snaaien en ben ik bijna niet meer te stoppen.

 

Verslaafd?

Er wordt ook wel gezegd dat suiker verslavend is, maar het heeft een ander meganisme in ons lichaam dan bijvoorbeeld sigaretten, alcohol en cocaïne.

 

En het lijkt zo onschuldig

 

Sommige websites beweren dat suiker gif is.

 

Zo ver wil ik niet gaan. Alles is uiteindelijk in de juiste dosering gif. Zelfs water…

 

Dus nu heb ik mezelf een beetje in het gareel genomen.

Zo doe ik het nu. Ik neem 1 stukje chocolade en 1 koekje op een dag in combinatie met een half uur per dag buiten wandelen.

Een dag geen beweging, betekent geen suiker.

 

Als ik naar een 100% plantaardig leven wil, zal er een moment komen dat ik afscheid moet nemen van koekjes..

 

cookieZal dat moment ooit komen? Ja, als ik mijn eigen stuk grond heb, waar ik mijn natuurparadijs à la Martin Crawford kan bouwen dan eet ik alleen nog maar datgene wat ik zelf kan produceren. En koekjes groeien niet aan een boom.

 

 

Hoe zit het met jou? Ben jij ook zo’n koekiemonster en hoe ga jij ermee om? Misschien heb je nog goede tips voor me?

Deel dit artikel en volg mijn blog
Volg mijn blog
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn